AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Johan Cruijff zou misschien een paar aankopen van Ajax verafschuwen’

Ajax verloor deze zomer Lasse Schone, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Daarom trokken de Amsterdammers flink de portemonnee om dit vertrek te kunnen opvangen.

In Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports vraagt Hans Kraaij jr. aan John van ‘t Schip: “John is Johan Cruijff. Hoe zou Johan Cruijff hiernaar kijken? Welke aankopen zou hij wel doen van het rijtje Onana, Tagliafico, Martínez, Álvarez, Promes, Ziyech, Neres, Tadic, Blind en Marin? Welke zou hij wel doen en welke zou hij verafschuwen?”

Waarop Van ‘t Schip, tegenwoordig bondscoach van Griekenland, reageert: “k vind het moeilijk om erover te praten. Ten eerste: Johan is er niet meer. Hij heeft toentertijd een visie neergelegd. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en doet Ajax het helemaal niet zo slecht. Ze hebben de halve finale van de Champions League gehaald en op een haar na de finale gemist. Ze zijn ook nog kampioen geworden. Uiteindelijk is de revolutie van Cruijff een goede start geweest.”

“Toen is een bepaalde visie neergelegd. Een goede basis waaruit ze nu verder groeien”, vervolgt Van ‘t Schip. “Misschien zou hij wel een paar aankopen teveel vinden, maar ik denk niet dat hij er helemaal tegen zou zijn. Je moet ook mee met wat er om je heen gebeurt. Het zijn ook fases. Nu heeft Ajax wel veel geld en kunnen ze zich op een andere manier zich versterken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.