Spaanse krant slaat alarm over Frenkie de Jong: ‘Dit is beledigend’

De Spaanse krant Sport vind dat de trainer van Barcelona, Ernesto Valverde, slecht omspringt met zijn pareltje Frenkie de Jong. De middenvelder moet wedstrijd na wedstrijd weer op een andere positie spelen en ze snappen daar niets van.

De ene week speelt de oud-Ajacied op de linkerflank, waarna hij toch weer op de plek van verdedigende middenvelder wordt geposteerd. Men schrijft: “De Jong is misschien wel de enige speler van Barça die momenteel in positieve zin opvalt. De Nederlander laat zien waarom iedereen in hem de uitverkorene ziet, een speler die een tijdperk gaat markeren. Maar pas op, er wordt op een rare manier met hem omgesprongen…”

De krant vervolgt: “Het is wel duidelijk dat hij een geweldig niveau kan halen, maar het is vreemd dat de trainer geen vastigheden probeert te creëren. De Jong speelt pas net in Barcelona, maar moet nu al van alle markten thuis zijn… dat is roekeloos én beledigend. Valverde moet eens een beslissing nemen: wordt hij de nieuwe Sergio Busquets of moet hij een aanvulling op hem worden? De trainer kan niet blijven schipperen…” Waar De Jong in de Champions League-wedstrijd nog een Barça-middenveld vormde met de bovengenoemde Busquets en Arthur, koos Valverde tegen Granada (2-0 verlies) voor Ivan Rakitic en Sergi Roberto…

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
AJAX-SHIRT VERLOOT BIJ 2500!