Barca gewaarschuwd: ‘Dit gaat anders mis met Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong maakte afgelopen seizoen grote indruk bij Ajax en bij zijn nieuwe club Barcelona zet hij deze vorm gewoon door. Alleen krijgt trainer Ernesto Valverde wel een flinke waarschuwing voor zijn kiezen over de spelmaker.

Columnist Xavier Bosch van El Mundo Deportivo schrijft vandaag: “Aan alles kun je zien dat Frenkie een geweldige voetballer is. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar wat een klasse liet hij al zien in zijn eerste vijf officiële wedstrijden in het shirt van Barcelona. Op zo veel gebieden is hij fantastisch: je kunt hem als tegenstander niet opjagen, zijn passes, zowel lang als kort, zijn vrijwel altijd goed en ook zijn dribbels zijn eigenlijk ongeëvenaard.”

Hij gaat verder: “Tegen Borussia Dortmund in de Champions League liep hij liefst 11 kilometer, meer dan wie dan ook. Maar er is één groot gevaar: De Jong kan geïnfecteerd worden met het Valverde-virus. De spelers van Barcelona moeten kort spelen en de trainer ziet liever zekerheid dan creativiteit. Stel je toch eens voor: Frenkie heeft op dit moment nog de durf van de jeugd, maar wat als hij straks meegaat in het spel van de Catalanen? Wat als hij besluit niet meer te dribbelen en niet meer vooruit denkt, maar achteruit? Het maakt me bang…”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer