AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong bepaalt de wedstrijd bij Oranje’

Nederland won gisteren met 0-4 van Estland en kan terugkijken op een prima interlandweek. Grote uitblinker in het duel van gisteren was Frenkie de Jong. Hij heerste weer op het middenveld. Dit is de mening van Kevin Hofland die de wedstrijd analyseerde voor de Telegraaf. De assistent-trainer van Fortuna Sittard is minder gecharmeerd van het spel van Joël Veltman, terwijl hij ook kritisch is op Memphis Depay.

Nadat er na Duitsland – Nederland veel kritiek was op de lage cijfers van rapporteur Adri van Tiggelen, was het nu de beurt aan Hofland om de punten uit te delen. “Je kunt van alles vertellen, maar Frenkie bepaalt simpelweg de wedstrijd bij Oranje”, aldus Hofland, die het spel van de Barcelona-middenvelder beoordeelt met een acht. “Aan de bal is hij sterk en zonder de bal is hij sterk. Als team wil je dat er een speler is die de wedstrijd naar de hand zet. En dat doet hij. Ik vind het mooi dat hij het signaal ook geeft om druk te zetten door ineens een volle sprint in te zetten bij balbezit van de tegenstander. En ach, aan de bal is en blijft hij foutloos. Hij wisselt het goed af, weet wanneer hij diep en wanneer hij simpel moet spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.