‘Ajax is vreselijk de fout ingegaan op de transfermarkt’

Wim Kieft vindt dat Marc Overmars de fout is ingegaan op de transfermarkt. Dit schrijft hij in zijn column voor de de Telegraaf.

“Je kan zeggen dat je in een opbouwfase zit, maar Ajax is meer dan zes weken onderweg en dan moet je constateren dat de selectie blijkbaar niet op orde is. Razvan Marin en Quincy Promes hebben blijkbaar aanpassingsproblemen en/of moeite met het niveau. Martínez en Álvarez zijn geen middenvelders waarmee je Europa in kan. Sterker, het zijn gewoon verdedigers. Martínez heeft een aardige inspeelpass, misschien ook op het middenveld, maar hij voelt zich beter achterin. Hoe je ook gaat schuiven, zelfs bij een terugkeer van Van de Beek kom je altijd een of twee middenvelders tekort.”

Kieft gaat verder met zijn verhaal: “Volgens Erik ten Hag is het moeilijk om te spelen in het Ajax-systeem, maar dat slaat nergens op. Of in de hele wereld alleen Ajax dominant aanvallend voetbal speelt. Overigens was daar tegen APOEL Nicosia weinig van terug te zien. Dan moet je concluderen dat er op de transfermarkt onvoldoende is geanticipeerd op het vertrek van De Jong, De Ligt en Schöne deze zomer.”

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer