AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Van der Vaart schiet Tottenham langs Aston Villa

Rafael van der Vaart blijft het uitstekend doen bij Tottenham Hotspur. De aanvallende middenvelder loodste zijn nieuwe werkgever, dat al na een half uur verder moest met tien man, met twee doelpunten langs Aston Villa. Hierdoor vindt de ploeg van Harry Redknapp zich terug op de vijfde plaats, terwijl Villa vijftiende staat.

Van der Vaart was hersteld van een hamstringblessure en maakte na een maand zijn rentree bij Tottenham. De bezoekers namen na 23 minuten spelen de leiding. Luka Modric leverde een schitterende pass af op Alan Hutton, die zijn voorzet zag belanden bij Van der Vaart. De Oranje-international schoot de bal van dichtbij binnen: 0-1.

Even later moest Tottenham verder met tien man, nadat Jermaine Defoe zijn elleboog gebruikte bij een luchtduel met James Collins. De arbiter gaf de aanvaller een directe rode kaart. Villa kreeg enkele goede kansen via Gabriel Agbonlahor, maar Gomes voorkwam meerdere keren een treffer.

Na 67 minuten spelen verdubbelden de bezoekers de score, ondanks de man-minder-situatie. Na een rush van Gareth Bale passte de linkspoot de bal naar Aaron Lennon, die Van der Vaart zag vrijstaan en beheerst binnenschoot: 0-2. De thuisploeg kwam acht minuten voor tijd nog op 1-2 via Marc Albrighton, maar daar bleef het bij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.