AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Amerika: ‘Ajax is een talentenfabriek geworden’

De jeugdopleiding van Ajax is sinds jaar en dag van toegevoegde waarde in de voetbalwereld. Dit is ook in Amerika niet onopgemerkt gebleven. Michael Sokolove is in The New York Times erg te spreken over de kweekvijver in Amsterdam.

“Alles straalt kwaliteit uit bij Ajax,” aldus de reporter tegenover de Amerikaanse krant. “Ajax was ooit een van de beste clubs in Europa. De tijden zijn inmiddels veranderd.”

“De beste spelers vertrekken naar rijkere competities, waaronder Engeland, Duitsland, Italië en Spanje. Ajax is in tegenstelling tot hen uitgegroeid naar iets anders, namelijk een talentenfabriek,” spreekt de reporter lovend.

De jeugdopleiding van Ajax werd afgelopen seizoen verkozen tot de beste van Europa. Sterspelers als Clarence Seedorf (AC Milan), Rafael van der Vaart (Real Madrid) en Wesley Sneijder (Internazionale) waren als pubers op de Toekomst te vinden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.