AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil uitpakken met zomerse monsteraankoop’

Ajax zou deze zomer een poging willen wagen om Galatasaray-aanvaller Kerem Aktürkoglu naar Amsterdam te halen. Hier maken verschillende Turkse media melding van. Vorig jaar hadden ze ook al een oogje op de 25-jarige vleugelflitser.

Is twee keer dan scheepsrecht? In Turkije denkt men dat de nieuwe coach in de Johan Cruijff ArenA, Francesco Farioli, Aktürkoglu maar wat graag wil hebben. Maar gezien de marktwaarde (zeventien miljoen dus) van de teamgenoot van Hakim Ziyech én zijn doorlopende contract in Istanbul (tot 2026) lijkt het voor titulair technisch directeur Alex Kroes een onbegonnen zaak om de voetballer in kwestie naar onze hoofdstad te halen.

Het is algemeen bekend dat Ajax eerst moet verkopen alvorens de Amsterdammers zélf de markt kunnen betreden. Farioli liet over de beperkte (financiële) mogelijkheden weten: “We hebben wat ideeën. Maar mijn wensen gaan over meer dan geld of transfers, het gaat over bereidheid en verlangen om te werken. Uit de gesprekken met Alex en alle andere betrokkenen, was vooral veel energie om het te laten slagen. Want het was niet de makkelijkste transfer, ook niet voor mij. Maar iedereen die betrokken was, heeft hard gewerkt om deze deal voor elkaar te krijgen. Dat is voor mij de belangrijkste steun die ik nodig heb.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.