AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil zaken doen in de Duitse Bundesliga’

Ajax heeft haar vizier gericht op een nieuwe speler. Het gaat om de 20-jarige aanvallende middenvelder Raul Paula die onder contract staat bij het Duitse VFB Stuttgart. Hij komt daar uit in het tweede team.

Voor Stuttgart II speelde Paula dit seizoen namelijk 2687 minuten (32 wedstrijden) in de Regionalliga Südwest, waarin hij vijftien keer scoorde en zeven assists gaf. Oefenmeester Sebastian Hoeneß heeft zijn pupil ook al wel een paar keer laten meetrainen met het A-elftal én de jonge Duitser zat een aantal maal op de bank bij een Bundesliga-wedstrijd, maar tot een officieel debuut kwam het dus nog niet.

Paula ligt in de MHPArena nog vast tot medio 2025, al heeft Stuttgart de optie om zijn contract met nóg een jaar te verlengen. Zijn marktwaarde wordt geschat op ‘slechts’ 300.000 euro en dat maakt hem voor Ajax hoe dan ook een haalbare kaart. Volgens Duitse bronnen krijgen de Amsterdammers echter concurrentie van Borussia Mönchengladbach, dat roet in het eten zou kunnen gooien.

Vermoedelijk ziet Kroes de hoofdrolspeler in dit verhaal niet als directe versterking voor het hoofdteam in de Johan Cruijff ArenA, maar eerder als iemand die bij Jong Ajax zou kunnen rijpen. Als een ‘nieuwe’ Gabriel Misehouy, die onze hoofdstad achter zich laat of dat zelfs al gedaan heeft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.