AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax richt vizier op multifunctionele speler’

Ajax heeft een nieuwe speler op het oog. Het gaat om de pas zestienjarige Boris Lum die in Duitsland onder contract staat bij Hertha BSC. Hij staat in Duitsland bekend als één van de grotere talenten, en wordt ook gevolgd door o.a Bayern Munchen en FC Barcelona.

Hertha heeft zich al goed ingedekt tegen de groeiende interesse in Lum, die voor de Onder-17 uitkomt en in januari met het eerste mee mocht op trainingskamp naar Spanje. Afgelopen zomer maakte Hertha al bekend dat de tiener een meerjarig contract had ondertekend, zonder meer details prijs te geven. BILD meldt dat het gaat om een contract tot de zomer van 2026, met een eenzijdige optie voor nog een seizoen.

Lum, die op het middenveld zowel centraal als defensief kan spelen, mag contractueel niet voor minder dan vijf miljoen euro vertrekken en gaat elk seizoen meer verdienen. “Ik heb al lange tijd niet zo’n centrale middenvelder gezien bij Hertha”, zo waren onlangs de lovende woorden van trainer Pal Dardai. “Hij is een van de grootste talenten van de voorbije jaren. Het is een plezier om naar hem te kijken. Een geboren voetballer.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.