AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax was deze zomer in de markt voor Liverpool-speler’

Sepp van den Berg stond deze zomer in de belangstelling van Ajax. Dit heeft de mandekker zelf laten weten tegenover het medium ESPN.

Hij begon zijn loopbaan bij PEC Zwolle en maakte in 2019 voor 1,9 miljoen euro een droomtransfer naar Liverpool. In Engeland komt hij nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij al werd uitgeleend aan Preston North End en Schalke 04. Dit voetbaljaar speelt hij voor FSV Mainz 05, maar dat had zomaar eens Ajax kunnen zijn.

Onder voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat kwamen er een half jaar geleden veel buitenlanders naar de Amsterdamse club toe. Steijn had de wens om ook enkele landgenoten binnen te halen en polste bij Van den Berg of de defensieve kracht open stond voor een transfer. “Het was niet heel concreet, maar er was wel interesse”, zo vat de speler het samen.

Van den Berg bleek zelf eveneens niet bereid te zijn om een dergelijke transfer te maken. De 22-jarige verdediger heeft het uitstekend naar zijn zin in het buitenland en is daarom niet van plan om het avontuur zomaar af te breken voor een Nederlandse topclub. “Ik heb mijn pijlen meer gericht op het buitenland, zeker Engeland of Duitsland.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.