AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-grootverdiener dient transferverzoek in

Gerónimo Rulli is ontevreden bij Ajax en wil daarom deze transferperiode vertrekken uit Amsterdam. De club is bereid om hieraan mee te werken wanneer het juiste bod voorbij komt.

Hij begon het seizoen nog als eerste keuze, maar raakte in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd aan zijn schouder na een stevige botsing met Jizz Hornkamp. Aanvankelijk verving Jay Gorter de Zuid-Amerikaan, maar snel daarna kreeg ook hij te maken met een kwetsuur. Zomeraanwinst Ramaj greep zijn kans en maakte een goede indruk onder de lat. Toen Rulli vorige maand terugkwam na de revalidatie hield de nieuwe trainer John van ‘t Schip vast aan de Duitse sluitpost.

Doordat Rulli in de pikorde is gezakt wil hij volgens Voetbal International vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. Afgelopen zomer was hij nog in gesprek met Bayern München, dat snel een opvolger voor de vertrokken Yann Sommer zocht. Door de blessure viel een transfer voor de wereldkampioen in het water. Eerder waren er ook al geruchten rond een razendsnelle terugkeer naar Villarreal.

Rulli kwam vorige winter over van de LaLiga-club voor acht miljoen euro. Ondanks dat hij direct een basisplaats kreeg, leek hij nooit helemaal te kunnen aarden in Amsterdam. De keeper bezit nog een contract tot medio 2026, waarbij Ajax de optie heeft om die met nog een jaar te verlengen. Het is (nog) niet duidelijk wat de volgende bestemming voor Rulli moet worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.