AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Weg omhoog is een feit: ‘Kon met zijn rollator naar de goal’

Voormalig voetballer en huidig analist Marciano Vink ziet dat Ajax onder de nieuwe trainer John van ‘t Schip stappen zet. Hij wijst hiermee naar de wedstrijden tegen Olympique Marseille in de Europa League.

Onder Maurice Steijn speelde Ajax 3-3 gelijk tegen de Fransen in Amsterdam. In Marseille won de thuisploeg weliswaar met 4-3, maar volgens Vink was het spel beduidend beter. “De goals die ze tegen krijgen: een makkelijke penalty, een omhaal en nog een penalty. Allemaal momenten die twee kanten op hadden kunnen vallen”, stelt hij in Voetbalpraat, “maar hier in de ArenA had ik echt het gevoel dat er bij elke aanval van Olympique Marseille zulke ontzettende gaten lagen.”

l’OM heeft het in de competitie moeilijk, maar kwam in Amsterdam tot de een na andere doelpoging. “Pierre-Emerick Aubameyang kon bij wijze van spreken nog met zijn rollator naar de goal lopen”, grapt Vink. “Niemand viel hem aan. Dat gedeelte is echt beter geworden. De linies zitten kort op elkaar en er wordt omgeschakeld. Je ziet een team heen en weer gaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.