AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Verhuurde Ajacied: ‘Moest minuten maken van Mislintat’

Kian Fitz-Jim speelt dit seizoen op huurbasis voor Excelsior. Al snel werd duidelijk dat er dit seizoen bij Ajax weinig perspectief voor hem was.

Het idee om verhuurd te worden kwam vanuit Ajax. “Mislintat wilde graag dat ik op Eredivisie-niveau minuten ging maken”, vertelt Fitz-Jim aan VoetbalPrimeur. Ook Maurice Steijn was niet van plan de jeugdspeler te gebruiken. “Steijn zei destijds dat er te weinig perspectief voor mij was. Toen heb ik na zitten denken en uiteindelijk de beslissing gemaakt om verhuurd te worden.”

In eerste instantie wilde Fitz-Jim, die geblesseerd was, bij Ajax zijn revalidatie afronden, maar dat kwam niet uit. Nu er met John van ‘t Schip een nieuwe trainer bij Ajax is, had de Amsterdammer wellicht beter kunnen blijven. “Achteraf is dat natuurlijk makkelijk te zeggen”, nuanceert Fitz-Jim. “Op dat moment was er weinig perspectief, ik heb er drie of vier maanden uitgelegen. Toen ik terugkwam was ik laatste in de pikorde.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.