AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-speler kon op dit punt Cristiano Ronaldo bijbenen’

In een gesprek met Het Parool vertelt Brian Brobbey over zijn sterke lichaam. Hij is naar eigen zeggen altijd een krachtige jongen geweest. Ook geeft hij aan dat zijn conditie ten opzichte van vorig seizoen flink is verbeterd.

Hij traint veel in de gym, geeft hij aan. “Ik doe oefeningen voor mijn benen. Zonder gewichten. Dat is goed voor mijn knieëen.” Zijn bovenlichaam trainen doet de spits van Ajax niet, die aangeeft af en toe een potje padel te spelen met vrienden. Bij Ajax heeft de spits al een tijdje geen sprinttests meer gedaan, maar merkt Brobbey wel dat hij een van de snelsten is, net als in de jeugd. “Ik ben een snelle speler. Nu nog wel, merk ik bij wedstrijden en trainingen.” Volledige wedstrijden spelen gaat Brobbey dit seizoen beter af dan vorig seizoen. “Ik heb harder getraind. Meer gelopen, meer conditie opgebouwd. En ik speel meer wedstrijden de volle negentig minuten. Dan krijg je vanzelf veel conditie.”

In de A1 van Ajax deed hij wel veel testen. Daar kwam onder meer sprongkracht aan bod. “Met het afzetten op één been kon ik net zo hoog springen als Cristiano Ronaldo kwam daar een keer uit, geloof ik. Maar dat is al een tijdje geleden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.