AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax zou moeten gaan voor een verrassende optie’

Ajax zou er goed aan doen om Marten de Roon terug te halen naar de Eredivisie. Dit is de mening van analist Kees Luijckx. In zijn ogen zou hij namelijk de ideale controleur zijn voor de Amsterdammers.

Presentator Milan van Dongen legt bij het praatprogramma Voetbalpraat de gasten voor wie een goede aankoop zou zijn, waarop Luijckx direct enthousiast reageert. “Marten de Roon!” De middenvelder heeft een aflopend contract bij Atalanta Bergamo en is daardoor transfervrij op te pikken.

Volgens de voetbalanalist is het huidige Ajax erg gebaat bij een goede controleur. “Die 6-positie bij Ajax… Ik denk dat Vos een hele goede speler kan worden, maar hij is vaak geblesseerd voor zo’n jonge jongen, dus die positie lijkt mij heel belangrijk.” Luijckx lijkt het verstandig om een ervaren speler voor die positie aan te trekken. “Ik zou gaan voor De Roon. Hij heeft zoveel ervaring en kan ook gewoon goed voetballen, hoor. Er wordt vaak gedaan alsof hij een sloper is, maar hij heeft een hele goede functionele techniek.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.