AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Wij moeten hogere bedragen aftikken dan Feyenoord en PSV’

Susan Lenderink, de financieel directeur van Ajax moet nog met de directie gaan afstemmen hoeveel geld er deze winter beschikbaar is voor aankopen. Ze constateert ook dat de Amsterdammers vaak hogere transfersommen moeten betalen voor spelers dan Feyenoord en PSV.

Ze legde al uit dat Ajax zo’n veertig miljoen euro aan inkomsten misloopt doordat het dit seizoen niet in de Champions League actief is. Zodoende moet de club ‘voorzichtig’ te werk gaan. “Vanuit mijn functie zie ik liever eerst geld binnenkomen voordat we het uitgeven”, geeft ze toe in gesprek met Ajax Life.

Ajax hoopt de selectie desondanks van een impuls te voorzien. Leiderschap is gevraagd, terwijl een nummer zes prioteit lijkt te hebben. “Het begint allemaal met de compositie van de selectie. Dat is een continu proces en niet afgerond. John van ‘t Schip en Kelvin de Lang hebben daar iets over te zeggen. Daarna kijken we wat financieel haalbaar is. We maken een plan voor de komende window. Het is nu te vroeg daar iets concreets over te zeggen”, aldus Lenderink.

De financieel directeur merkt dat Ajax vaak de hoofdprijs moet betalen. “We moeten niet vergeten dat we als Ajax ook een opslag krijgen. Spelers zijn voor Ajax duurder dan wanneer Feyenoord of PSV een speler probeert te halen”, stelt ze. Andersom plukt Ajax daar juist de vruchten van. “We krijgen hogere bedragen dan PSV en Feyenoord voor onze spelers. Niet alleen voor kernspelers als Jurriën Timber, Mohammed Kudus en Edson Álvarez, maar kijk deze zomer ook maar naar de bedragen bij uitgaande transfers van spelers zoals Mohamed Daramy en Calvin Bassey. Dat werkt twee kanten op.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.