AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-routiner wilde terugkeren maar Mislintat weigerde’

Daley Blind speelt momenteel de sterren van de hemel bij het Spaanse Girona maar een half jaar na zijn vertrek bij Ajax had hij zomaar weer kunnen terugkeren. Hij werd aangeboden bij de Amsterdammers maar technisch directeur Sven Mislintat hield vervolgens de boot af.

Blind verloor onder toenmalig trainer Alfred Schreuder zijn basisplaats bij Ajax. De club besloot eind december zijn doorlopende contract te ontbinden, zodat de 104-voudig international van Oranje transfervrij op zoek kon naar een nieuwe werkgever. Het werd verrassenderwijs Bayern München, maar na een half jaar met slechts een handvol speelminuten kwam aan het Duitse avontuur van Blind alweer een einde.

Daarna werd hij volgens Voetbal International opnieuw aangeboden in Amsterdam, ‘maar daar zag de club vanaf’. “Als we voor de komende twee tot vier jaar een nieuw project starten, dan is het wellicht goed met de oude leiders te breken”, citeert het weekblad de woorden van Mislintat na het vertrek van aanvoerder Dusan Tadic, wiens contract deze zomer eveneens verscheurd werd waardoor ook hij gratis de deur uitliep, in zijn geval naar Fenerbahçe.

Blind belandde uiteindelijk bij Girona en dat blijkt achteraf een uitstekende keus te zijn geweest. De routinier was in twaalf van de dertien competitiewedstrijden van de Catalanen basisspeler en gaat verrassend aan kop in LaLiga. Ajax versleet sinds zijn vertrek met Schreuder, John Heitinga en Maurice Steijn in de tussentijd alweer drie hoofdtrainers en staat onder leiding van John van ‘t Schip momenteel twaalfde in de Eredivisie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.