AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Alex Kroes gaat een ‘crisisteam’ installeren bij Ajax

Alex Kroes is voornemens om in zijn eerste periode bij Ajax een crisisteam te gaan formeren. Volgens sportjournalist Valentijn Driessen wil hij hiermee verschillende problemen waar de Amsterdammers mee kampen aanpakken.

“Er is het nodige mis bij Ajax en niet alles is bij die aandeelhoudersvergadering op tafel gekomen”, zo opent de chef voetbal van De Telegraaf in de podcast Kick-Off. “Het meeste wat er fout is gegaan, was dit seizoen. Daar ging die aandeelhoudersvergadering niet over.”

Kroes begint half maart als algemeen directeur van Ajax. Driessen verwacht dat hij meteen gaat ingrijpen op bepaalde fronten. “De kans is groot dat een crisisteam Alex Kroes gaat helpen om de boel weer op orde te krijgen, zodat Ajax met een schone lei aan het seizoen 2024/2025 beginnen.”

Ajax-watcher Mike Verweij haakt in: “Er was best wel wat weerstand binnen de bestuursraad tegen dat Michael van Praag en Leo van Wijk voor drie jaar zijn benoemd. Mensen willen gewoon – en dat zou Van Praag ook uitspreken tijdens de vergadering – dat hij voor de korte termijn zou worden aangesteld en dan samen met Van Wijk plaats zou maken voor andere commissarissen. Dat is niet gezegd en dat zorgt voor wat wrevel.”

Driessen was eveneens verrast door de gekozen termijn. “Dit is een hele normale termijn. Als je zegt dat je iemand voor een hele korte tijd wilt, dan denk je aan een jaar of anderhalf jaar. Misschien treden ze wel eerder terug als ze hele goede opvolgers vinden, maar vooralsnog staat er een termijn van drie jaar voor. Dat is wel opmerkelijk. Het betekent dat iemand als Louis van Gaal ook zolang adviseur blijft.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.