AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kritiek op Ajax-aanwinst: ‘Dit kun je echt niet doen, dit is heel slecht’

Wim Kieft vindt het onterecht dat Brian Brobbey één van de spelers is die verantwoordelijk wordt gehouden voor de late gelijkmaker van Almere City in het duel met Ajax. Volgens hem moet de focus juist naar Benjamin Tahirovic gaan.

Op bezoek bij Almere City incasseerde Ajax een late penalty, na een onhandige sliding van Tahirovic. Enkele seconden daarvoor verloor Brobbey de bal rond de middenlijn, terwijl er veel ruimte op de rechtervleugel lag voor Ajax. Toch vindt Kieft niet dat Brobbey de schuld mag krijgen van de late tegentreffer. “Nee, er zit bijna vijftig meter tussen. Sorry dat ik het zeg, maar dit is toch gewoon een sliding van een blinde?”, doelt hij bij Veronica Offside op de tackle van Tahirovic.

Ook Wesley Sneijder ziet dat vooral de actie van de Bosnische middenvelder onhandig was. “Dit kun je echt niet doen, dit is heel slecht”, is de recordinternational van Oranje duidelijk. “Brobbey had die bal zeker moeten geven, maar goed, dan nog…” Andy van der Meijde denkt op zijn beurt dat de malaise nog wel even aanhoudt bij Ajax. “Het gaat niet echt omhoog nog. Dit duurt nog wel een paar maanden, let maar op.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.