AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Het is beter als die Ajax-speler de waarheid hoort’

Voormalig topvoetballer Willem van Hanegem is van mening dat Ajax-spits Brian Brobbey iets moet doen met alle kritiek die hij de laatste tijd te verduren heeft gehad. Hij werd kritisch aangepakt door zowel Marco van Basten als Ronald Koeman en vindt dat hij iets met deze feedback moet gaan doen.

“Brobbey kreeg laatst kritiek van Marco van Basten en volgens mij is dat het beste dat hem kan overkomen. Een van de allerbeste spitsen die naar zijn spel kijkt, dat is toch een zegen?”, vraagt Van Hanegem zich af in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Daarna zei Ronald Koeman er ook iets over. Eerlijk en oprecht, maar niet met meel in zijn mond. Daar houd ik van.”

Dat er kritiek was op de bondscoach dat hij dat niet zou mogen zeggen over Brobbey, stoort Van Hanegem. “Brobbey wordt alleen beter als hij de waarheid hoort en dat mag ook best in het openbaar, daar wordt hij namelijk een grote jongen van en volgens mij ligt hij er zelf ook niet wakker van.”

Dat had hem tegen Almere City FC kunnen helpen, als hij scherper was geweest in de eindfase, meent Van Hanegem. “Het verschil is maar één doelpunt en als Brobbey de bal weet vast te houden, is de buit binnen. En als hij de bal meegeeft op een van de vele spelers die aan de rechterkant vogelvrij diep gingen, is het zelfs 1-3. Daar op dat moment balverlies lijden, dat kon niet. Nu is het 2-2. Van Basten en Koeman zullen het ook hebben gezien en ik hoop dat ze het hardop blijven zeggen, want met dat gefluister en onnodige schouderklopjes haalt niemand de top.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.