AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kritiek op Ajax-speler: ‘Iedereen praat hem na, bullshit!’

Chuba Akpom liet zich onlangs uit over zijn moeilijke eerste maanden als speler van Ajax. Voormalig voetballer Thomas Verhaar is niet onder de indruk van zijn verhaal.

“Het is heel zwaar geweest voor me. Ik heb geprobeerd me professioneel op te stellen en te blijven werken, maar het is wel een nieuw land, een nieuwe omgeving en een nieuwe ploeg. Om dat vanuit een hotel te beleven, is niet makkelijk. Het voelde alsof ik alleen was, maar ik hield wel de steun van mijn ploeggenoten. Het waren voor ons allemaal gitzwarte tijden”, zei Akpom.

Verhaar vindt het opvallende uitspraken. “Als je wint, scoort en je staat in de basis, dan is het leven mooi, toch? En stel dat het niet zo is en je verdient echt krankzinnig veel geld, ben je dan doodongelukkig?”, vraagt hij zichzelf af in de Cor Potcast. “Hij heeft gescoord en stelt één gesprekje met de trainer te hebben gehad en voelt zich weer helemaal goed.”

“Iedereen lult hem na, terwijl het, vind ik, ook een beetje een flauwe natrap is naar Maurice Steijn. Want die heeft dat dan blijkbaar dus niet gedaan. Ik vind dat echt bullshit!”, aldus Verhaar. Bart Vriends kan zich juist wel wat voorstellen bij het verhaal van Akpom. “Zijn verhaal is dat er bijna niemand binnen de club echt aandacht aan hem heeft besteed en niet even op menselijk niveau met hem heeft gepraat. Ik las ook verweren waarin men zei dat hij 28 is en niet zo moet huilen, maar het is toch ook wel fijn dat je bij een buitenlandse club komt en je je een beetje serieus genomen voelt?”

Verhaar reageert: “Ik denk zeker dat het vanuit het oogpunt van Ajax goed zou zijn als iemand daarvoor zorgt. Als de trainer dat doet, zou dat het allerbeste zijn. Maar als speler kun je toch ook een beetje verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk?”, oordeelt hij. Maarten De Fockert kan zich wel vinden in de situatie van Akpom. “Ik kan het volgen, maar stel je zit daar in je eentje in een hotel, je gaat trainen en het loopt allemaal niet en je komt weer in je eentje terug in die kamer. Je weet ook zelf een beetje hoe dat werkt, zeker als je er al niet lekker in zit. Hij heeft geen familie om zich heen, er is niks.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.