AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Mijn eerste twee maanden bij Ajax waren vreselijk’

Chuba Akpom wist afgelopen week als invaller maar liefst drie doelpunten te maken voor Ajax. De aanvaller kwam deze zomer voor twaalf miljoen euro over van het Engelse Middlesbrough en kijkt terug op een aantal zeer moeilijke maanden.

De Engelse spits voelt zich herboren sinds het vertrek van Maurice Steijn en de komst van John van ‘t Schip. “Deze trainer vertrouwt mij en hij laat me thuis voelen, op een manier zoals ik het eerder niet voelde.” Dat Van ‘t Schip deze week in gesprek ging met Akpom, betekende veel voor hem. “Voetballers zijn op de eerste plaats mensen. De trainer praat met mij als mens, niet als voetballer.”

De vraag van Van ‘t Schip of Akpom al geacclimatiseerd is na zijn overstap van Middlesbrough naar Ajax, maakte het nodige bij hem los. “Het was niet leuk, het waren twee vreselijke maanden. Ik speelde niet, Ajax won niet en ik zat in m’n eentje in een hotel. Het was stressvol, maar sinds deze trainer er is voel ik me veel lichter en ben ik weer mezelf.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.