AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Bliksemtransfer lonkt voor peperdure zomeraanwinst Ajax’

Het zou zomaar kunnen dat Georges Mikautadze spoedig weer zal gaan vertrekken bij Ajax. Zijn oude werkgever FC Metz ziet het namelijk helemaal zitten om de Georgische aanvaller weer terug te halen naar Frankrijk.

Ajax haalde Mikautadze afgelopen zomer voor veel geld naar Amsterdam. Met Maurice Steijn, Hedwiges Maduro en John van ‘t Schip is hij sindsdien al bezig aan zijn derde trainer, maar vooralsnog ziet niemand aanleiding om hem op te stellen. Tegen FC Volendam (2-0 overwinning) werd de Georgische aanvaller niet eens een invalbeurt gegund.

Van ‘t Schip gaf donderdagavond aan dat Mikautadze wel degelijk perspectief heeft bij Ajax, maar in het buitenland is men daar sceptisch over. De Franse journalist Mohamed Toubache-Ter heeft vernomen dat FC Metz geïnteresseerd is in een winterse huurtransfer.

Moet Ajax meewerken aan een vertrek van Mikautadze? “Ja, direct”, reageert de immer uitgesproken Valentijn Driessen in een video-item van De Telegraaf. “Het liefst vandaag nog. Als dat betekent dat ze de rest van zijn salaris niet hoeven te betalen, natuurlijk. Anders zou hij al lang in de basis hebben gestaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.