AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-adept: ‘Het Nederlandse voetbal heeft Feyenoord keihard nodig’

Wim Jonk kijkt met verbazing naar de crisis die bij Ajax gaande is. De directeur van FC Volendam vindt dat foute aankopen deze zomer hier ten grondslag aan liggen.

Ajax won donderdagavond met hangen en wurgen van FC Volendam en verliet daardoor de laatste plek. “Ajax heeft het Nederlands voetbal de afgelopen tien jaar hoog gehouden en aanzien gegeven. Het is jammer dat het met aankopen die niet des Ajax zijn nu zo desastreus is verlopen”, stelt hij in de Telegraaf. Jonk ziet graag meer mensen met Ajax-DNA en een vaste visie terugkeren in Amsterdam. “Je moet als club de juiste mensen zoeken om het erfgoed te bewaken.”

Volgens Jonk is een stevige jeugdopleiding daarin het belangrijkste fundament. “De jeugdopleiding zorgt met gerichte aankopen voor voeding naar het eerste elftal”, legt hij uit. “Natuurlijk heb je altijd nog wat spelers van buitenaf nodig om bepaalde posities te versterken of om voor andere invloeden, zoals extra karakter, te zorgen. Dat moet een juiste mix zijn en Ajax heeft daar een aantal jaren natuurlijk uitstekend voor gezorgd.”

De beschamende positie van Ajax, die zelf vervelend vertrok van De Toekomst, zorgt niet voor leedvermaak bij Jonk. “Ik vind het altijd jammer als bij de grote clubs zaken niet goed gaan, want het Nederlandse voetbal heeft Ajax, Feyenoord en PSV gewoon keihard nodig. Ik hoop dat zij het – net als Oranje – internationaal gewoon hartstikke goed doen. Zo niet, dan heeft het effect op de rest.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.