AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Wie wil deze drie Ajax-spelers in godsnaam kopen?’

Wesley Sneijder is van mening dat Ajax er de afgelopen transferzomer een zooitje van heeft gemaakt. En de recordinternational wijst hiermee niet alleen naar de inmiddels ontslagen Sven Mislintat.

In gesprek met het Duitse TZ uit Sneijder zijn ongeloof over de keuzes van Ajax op de transfermarkt. “Als je 120 miljoen euro tot je beschikking hebt, verwacht je dat ze Ajax-spelers kopen en geen doorsneespelers. Voor mij zijn het gemiddelde spelers”, stelt hij.

Sneijder leeft dan ook mee met interim-trainer John van ‘t Schip, die nog iets van het seizoen moet zien te maken bij Ajax. “Als je goede spelers hebt, kun je de mentaliteit veranderen en het probleem oplossen. Maar als je middelmatige spelers hebt, is dat haast onmogelijk.”

Daar is niet alleen Mislintat voor verantwoordelijk, meent Sneijder. “Iedereen wijst met de beschuldigende vinger naar Sven Mislintat, maar Ajax is een groot bedrijf. Het is niet één persoon die de beslissingen neemt.” Het clubicoon ziet het tij niet snel keren. “Normaal gesproken zou Ajax jonge topspelers kunnen verkopen om geld te verdienen en daarmee iets nieuws op te bouwen. Maar wie zou je kunnen verkopen van het huidige team? Avila, Gaaei, Sutalo? Wie zou ze kopen? Niemand. Kwaliteitsspelers hadden in de zomer gekocht moeten worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.