AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij wees Ajax af om in een politieserie te gaan spelen’

Na het ontslag van Maurice Steijn heeft Ajax de 68-jarige Henk ten Cate benaderd om zijn positie over te nemen. Alleen zou hij om een opmerkelijke reden hebben geweigerd. Dit weet analist Johan Derksen gisteren te melden in het programma ‘Vandaag Inside’.

“Henk heeft het niet gedaan, om een heel vreemde reden. Henk heeft een contract getekend: hij gaat de rol spelen van hoofdinspecteur in een politieserie, Sleepers, op Videoland. Tien afleveringen. Ja, dit is een serieus verhaal.” Ten Cate speelde al eens in de de VPRO-serie in Freudesnaam en gaat zich dus nog nadrukkelijker richten op zijn carrière als acteur. Derksen denkt echter dat er nog een andere reden is waarom Ten Cate niet terugkeert naar de club waarvan hij trainer was in het seizoen 2006/07. “Ik denk dat Henk ook niet zo’n zin had, want hij heeft het spelersmateriaal gezien en ingeschat dat hij nooit vijfde wordt met dat zooitje.”

Volgens analist René van der Gijp zou echter nauwelijks sprake zijn van afbreukrisico voor de gelouterde trainer, die momenteel wel werkt als assistent-bondscoach van Aron Winter bij Suriname. “Iemand als Henk kan niet kapotgaan. Die heeft z’n cv al. Als het misgaat bij Ajax, gaat dat niet ten koste van hem.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.