AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil winterse zaken doen met PAOK Saloniki’

Ajax heeft haar vizier gericht op het Griekse talent Giannis Konstantelia. De middenvelder zou bovenaan het lijstje staan van de Amsterdammers. Hier maakt het medium SDNA melding van.

Ajax-scout Hans van der Zee zou in de Johan Cruijff Arena warm pleitbezorger zijn van Konstantelias, die momenteel actief is bij PAOK Saloniki. Voor die club speelde hij dit seizoen al achttien duels, waarin hij vier keer scoorde en één assist gaf. Van der Zee zou de technisch begaafde dribbelaar al langer volgen en in hem een ‘zeldzaam talent’ zien, aldus SDNA.

Volgens het medium zijn interim-trainer John van ‘t Schip en zijn assistent Michael Valkanis al op de hoogte gebracht. De twee zijn immers goed bekend met het Griekse voetbal. Valkanis had Konstantelias zelfs onder zijn hoede bij KAS Eupen, dat hem in 2022 een halfjaar huurde van PAOK.

Een transfer van Konstantelias naar Ajax wordt realistisch geacht, maar het is nog niet duidelijk wel bedrag de Amsterdammers op tafel willen leggen. De tweevoetige middenvelder, die inmiddels ook twee interlands voor Griekenland speelde, ligt nog tot medio 2027 vast.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.