AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Mister Ajax’ is des duivels

Ajax staat door de nederlaag van gisteren tegen PSV inmiddels op de laatste plaats in de Nederlandse Eredivisie. Een historisch dieptepunt voor de Amsterdammers. Clubicoon Sjaak Swart wil er weinig over kwijt.

De Telegraaf kreeg zondag na meerdere pogingen telefonisch contact met ‘Mister Ajax’. “Ik wil niks zeggen. Want als ik nú ga praten, trek ik iedereen mee”, reageert Swart, die toch nog iets kwijt wil. “We hadden met de rust 5-1 voor moeten staan, hè. Ik had er, nu nog, van al die kansen vier gemaakt. Door een paar kutgoals wint PSV, maar had je me ook gebeld als we wel hadden gewonnen?”

Swart stelt dat ‘één iemand’ erin is geslaagd om Ajax ‘naar de sodemieter’ te helpen. “Maar ik stop er nu mee. Ik ben ook al een paar keer gebeld door PSV-supporters die me uitlachen.” Volgens de krant doelt hij met diens uitspraak op de eerder dit seizoen vertrokken Sven Mislintat, onder wiens leiding zowel de selectie als de technische staf samen werd gesteld.

John Rep noemt de situatie van Ajax ‘waanzin’. “Dit kán toch niet? Hoe kan één gozer dit nou allemaal veroorzaken? Dit had tot voor kort echt niemand voor mogelijk gehouden. Het is een puinhoop waar we voorlopig nog wel in blijven zitten. Ajax gaat echt wel stijgen op de ranglijst, maar we mogen blij zijn als we aan het eind van het seizoen Conference League halen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.