AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax gaat ongekend los op de transfermarkt’

Ajax verloor gisteren op bezoek bij PSV met 5-2. De Amsterdammers staan inmiddels laatste in de Eredivisie en de nodige versterkingen zijn gewenst. Dit vinden ook Branco van den Boomen en interim-trainer Hedwiges Maduro.

“Ik denk dat we bepaalde types missen”, vertelde Maduro na afloop op de persconferentie. Volgens de oefenmeester zou het logisch zijn dat Ajax in de winterstop de transfermarkt opgaat, ondanks dat er in de zomer al meer dan honderd miljoen euro is uitgegeven aan nieuwe spelers. “Je zoekt natuurlijk naar kwaliteit, wat Ajax nodig heeft om een bepaald spel te spelen. Dan moet je ook altijd kijken naar de winter.”

Ajax speelde tegen PSV een goede eerste helft en ging zelfs met een voorsprong aan de thee. Dat het in de tweede helft nog fout ging vond Maduro niet eens zo verwonderlijk. “Het vertrouwen ontbreekt dan”, vertelde Maduro tegenover ESPN. We speelden heel goed en iedereen kwam met een goed gevoel in de rust binnen, maar de marge was maar één. Je weet dan toch dat PSV gaat komen en dan valt alles precies goed, met bijvoorbeeld de rebound voor de voeten. In deze fase moet je mentaal sterk zijn om eroverheen te komen. En in die fase zijn we gewoonweg nog niet.”

Dat Ajax nu op de laatste plaats staat in de Eredivisie baart Maduro niet direct zorgen. De oefenmeester verwacht dat zijn ploeg nog flink zal gaan stijgen op de ranglijst, zeker gezien het optreden tegen PSV. “Zeker als we spelen zoals in de eerste helft. We gaan nog veel punten pakken dit seizoen. Dit doet iedereen die van Ajax houdt pijn. Daarom zeg ik ook: we blijven daar niet staan. Ik weet honderd procent zeker dat we punten gaan pakken. Het staat nu zo, maar dat komt wel goed.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.