AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Voormalig Ajacied des duivels: ‘Je kunt dit hele seizoen weggooien’

Voormalig voetballer en huidig analist Andy van der Meyde heeft het helemaal gehad met zijn oude club Ajax. In de podcast van FC Afkicken loopt de oud-Ajacied helemaal leeg over de huidige gang zaken bij de club.

“De RvC en het bestuur hebben twee seizoenen achter elkaar alles maar laten gebeuren. Ze moeten heel snel hun spullen pakken en oprotten uit Amsterdam”, foetert hij. “Ik ben er helemaal klaar mee.” Volgens Van der Meijde is Steijn niet de schuldige in dit verhaal. “Heb je de selectie gezien, wat er gehaald is? Geen enkele trainer gaat met deze groep iets bereiken. Je kunt dit hele seizoen weggooien.”

Van der Meijde denkt ook niet dat er veel coaches zijn die nu bij Ajax aan de slag willen gaan. “Willen grote trainers zich aan deze selectie branden? Dick Advocaat is beschikbaar en Louis van Gaal natuurlijk, maar hij is nog steeds ziek. Als ik een grote trainer was geweest, dan zou ik niet eens met zo’n groep willen werken.”

Van der Meijde vindt dat Steijn in de steek is gelaten door zijn spelers. “Er is geen wil om te winnen, geen bereidheid om voor elkaar te werken… Als je ziet dat Steven Berghuis en Kenneth Taylor telkens spelers uit de rug laten weglopen… Niet één keer, maar bijna elke wedstrijd. Dat heeft niets meer met voetbalkwaliteiten te maken, maar met de wil om te winnen. Dat mis ik.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.