AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Verbijstering bij analist: ‘Is die Ajacied soms kleurenblind?’

Voormalig voetballer en huidig analist Wim Kieft heeft grote twijfels over de kwaliteiten van Ajax-mandekker Josip Sutalo. De Kroaat werd met grote verwachtingen naar Amsterdam gehaald maar bakt er helemaal niets van. Kieft vraagt zich dan ook af wat er met hem aan de hand is.

Met name de slechte pass van de Kroaat in de slotfase van het duel tegen FC Utrecht baart opzien bij Kieft. Het balverlies van Sutalo leidde de winnende treffer van FC Utrecht in, waardoor Ajax opnieuw tegen een pijnlijke nederlaag aanliep (4-3).

“Wat wil hij hier nou precies?”, vraagt presentator Wilfred Genee na het zien van de beelden. “Misschien is hij een beetje kleurenblind. Dat kan zomaar natuurlijk. Hij doet dit week in, week uit”, reageert Kieft. “Iedereen zegt maar dat hij kwaliteiten heeft, maar waarom zie ik dat dan niet?”

Wesley Sneijder, ook te gast bij het praatprogramma, dacht dat Sutalo iemand diep zag gaan en daarom koos voor de pass. Kieft denkt er het zijne van. “Je hebt goede voetballers die slecht kunnen spelen, maar aan zulke spelers kun je wel altijd zien dat ze kwaliteit hebben. Maar bij Sutalo heb ik dat nog geen één keer kunnen zien.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.