AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Domper lonkt voor Ajax: ‘Gaat er niet van uit dat hij eerder kan instappen’

Alex Kroes rekent er niet op dat hij eerder dan 1 maart kan gaan beginnen als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Door een concurrentiebeding dat hij heeft met AZ  laten ze hem in principe niet eerder naar Amsterdam vertrekken.

Het verhaal is bekend: Kroes wordt de nieuwe algemeen directeur bij Ajax. AZ houdt vast aan het concurrentiebeding, waardoor Kroes pas op 16 maart volgend jaar kan beginnen. De Amsterdammers zetten alles op alles om de directeur eerder los te weken. Adviseur Louis van Gaal en erevoorzitter Michael van Praag voerden recent ‘constructief onderhoud’ met AZ, maar Kroes denkt dat dit tevergeefs is.

“Het is voor de club heel wenselijk om Kroes eerder los te weken bij AZ, maar de laatste geluiden zijn dat Kroes er zelf niet vanuit gaat dat hij eerder kan instappen”, zegt Johan Inan, clubwatcher van het Algemeen Dagblad, in de AD Voetbalpodcast. Ajax moet vrezen dat Kroes de komende transferperiode nog niet beschikbaar is, waardoor de vraag rijst wie de ‘transferman’ in januari is. “Daar zit nog wel een gat, en dat is ook een belangrijk gat. Dan zou je als Ajax zijnde nog het een en ander recht kunnen breien.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.