AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-spelers wilden niet verder met Maurice Steijn’

Sportjournalist Valentijn Driessen stelt dat het ontslag van Maurice Steijn bij Ajax onvermijdelijk was. De 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht van afgelopen zondag was de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen. Volgens Driessen was ook te zien dat de spelers het niet meer in hem zien zitten.

Hij schrijft in De Telegraaf dat tegen Utrecht duidelijk zichtbaar werd dat Steijn spelers ‘niet meer kon bereiken of dat ze hem links lieten liggen’. Bij Ajax was het ‘een ongeorganiseerde puinhoop op het veld van trainers en spelers’ toen de wedstrijd werd stilgelegd wegens het gooien van bekers stelt de voetbaljournalist.

“Ze stonden in groepjes te discussiëren terwijl Steijn in teamverband aanwijzingen wilde geven. Er ontstond zelfs ruzie tussen Steijn en zijn assistenten en invaller-keeper Ramaj, terwijl Berghuis doodgemoedereerd met hand voor zijn mond het laatste wereldnieuws doornam met de gewisselde FC Utrecht-aanvaller en zijn voormalig Ajax-maatje Labyad”, vervolgt Driessen. “In de Galgenwaard kwam de totale implosie bij Ajax aan de oppervlakte.”

De verantwoordelijkheid voor het ontslag van Steijn ligt bij algemeen directeur Jan van Halst, maar volgens Driessen is het nu aan Michael van Praag en Louis van Gaal om Ajax er bovenop te helpen. “Het duo heeft de onontkoombare beslissing genomen, waarvan het dus niet de vraag was of, maar wanneer deze zou plaatsvinden. Nu is het aan Van Gaal, Van Praag en toekomstig technisch commissaris Danny Blind om de goede technische besluiten te nemen. Wat moeilijker is dan een trainer ontslaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.