AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Gehakt gemaakt van Ajacieden: ‘Die twee lopen doelloos rond’

Sportjournalist Willem Vissers was na afloop van de wedstrijd FC Utrecht – Ajax zeer kritisch op het spel van de Amsterdammers. Hij denkt dan ook dat Maurice Steijn het in Amsterdam niet meer op de rit zal krijgen.

“Onzekerheid, angst, voorliefde voor de pass achteruit of breed, geen druk op de bal, geen verband tussen linies, geen diepte of vertrouwen in de opbouw. Het voetbal is slecht en het blijft slecht bij Ajax”, laat Vissers noteren in zijn analyse. “Zelfs Carlos Forbs, de laatste tijd een lichtpuntje in de ondoordringbare duisternis, is een gewone jongen geworden met een lekkere sprint, maar zonder gevaar en rendement.”

Vissers ziet geen duidelijk wedstrijdplan bij Ajax. “Sterker: alles berust op toeval. De trainer krijgt de spelers gewoon niet aan de gang, ook niet degenen die al langer bij Ajax zitten. Brian Brobbey en Steven Bergwijn bijvoorbeeld, tweederde van de aanval. Ze lopen vaak doelloos rond, wachtend op een bal die bijna nooit komt. Op een gegeven moment gaan ze die steeds meer vragen in de voeten, terwijl ze juist diepte horen te zoeken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.