AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Nieuwe mokerslag voor megaklapper van Ajax’

Ajax pakte deze zomer uit met de komst van de Kroatische mandekker Josip Sutalo. De Amsterdammers hadden ruim twintig miljoen euro voor hem over maar inmiddels is zijn zelfvertrouwen gezakt tot nul. Zo is hij nu ook reservespeler bij het nationale elftal.

Hij begon de interlandperiode nog als basisspeler bij Kroatië, maar kon een thuisnederlaag tegen Turkije niet voorkomen (0-1). Tegen Wales kreeg AEK Athene-verdediger Domagoj Vida de voorkeur van bondscoach Zlatko Dalic. Het hielp overigens weinig: de Kroaten verloren met 2-1 en moeten vrezen voor deelname aan het EK.

Dalic verklaarde het passeren van Sutalo als volgt: “We hadden geen agressie en energie achterin. Het was niet in orde.” Oud-international Aljosa Vojninovic zegt ‘zeer verrast’ te zijn. “De toekomst van Kroatië is gebouwd op spelers als Sutalo. De bondscoach zal niet tevreden zijn geweest. Dit doet zijn vertrouwen weer geen goed.”

Sutalo zal nu bij Ajax zelfvertrouwen moeten tanken. Dat is geen makkelijke opgave. Niet alleen draait de Amsterdamse club vooralsnog dramatisch, maar er is ook nog eens veel kritiek op de Kroatische aankoop zelf. Andy van der Meijde onthulde zelfs dat er sprake is van heimwee, ware het niet dat de speler dat zelf ontkende.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.