AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Louis van Gaal krijgt hulp bij Ajax-wederopbouw’

Louis van Gaal is bij Ajax officieel aangesteld als adviseur maar achter de schermen lijkt hij druk bezig te zijn met de wederopbouw van de club. En dit doet de 72-jarige succescoach niet alleen. Volgens Het Parool denkt ook de aanstaande directeur Alex Kroes nadrukkelijk mee.

Het Parool meldt dat Kroes ‘nadrukkelijk heeft meegedacht’ over onder meer de aanstaande aanstellingen van John van ‘t Schip en Marijn Beuker op technisch vlak. Ook Danny Blind keert vermoedelijk terug, zo meldde De Telegraaf al. Maar Kroes lijkt al verder te kijken. ‘Ook heeft Kroes de handen vrij voor het zoeken naar een uiteindelijke vervanger van Steijn, omdat het een trainer zal worden die momenteel niet onder contract staat bij Ajax’, schrijft de lokale krant, die daarmee niet twijfelt aan een ontslag van de coach. Mocht Maurice Steijn de komende duels verliezen, dan zou Van ‘t Schip als tussenpaus kunnen dienen, klinkt het.

Van Gaal is niet van plan om voor langere tijd een prominente rol te vertolken. ‘Als alle cruciale bestuurlijke en sportieve posities bij Ajax zijn vervuld, zullen Van Gaal, Van Praag en Van Wijk weer achter de coulissen verdwijnen en plaatsmaken voor jongere bestuurders. Hun hoop is dat ze voor hen dan de basis hebben gelegd om Ajax weer terug aan de Europese top te brengen, zoals ze dat zelf in het verleden ook hebben gedaan’, aldus Het Parool.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.