AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kritiek op Steijn: ‘Dan ben je niet geschikt voor een topclub’

Advocaat Job Knoester vindt het vreemd dat Maurice Steijn bij Ajax niet hoeft te vrezen voor zijn baan. Hij bakt er net als het hele elftal helemaal niets van en staat inmiddels op de zestiende plaats in de Eredivisie. Afgelopen zondag werd er nog in eigen huis met 1-2 verloren van AZ.

“Ik vind het zo raar dat iedereen maar zegt dat Steijn niks te verwijten valt”, zegt hij bij Vandaag Inside. Knoester vindt het daarnaast opmerkelijk dat Steijn er bij onderhandelingen met toenmalig technisch directeur Sven Mislintat akkoord mee is gegaan dat hij weinig tot niets te zeggen had over de versterkingen.

“Dan heeft hij niet goed onderhandeld en ben je niet geschikt voor een topclub”, stelt Knoester. René van der Gijp is het daarmee eens: “Hij heeft daar ook voor getekend, hè. Dan ben je gek. Als je dat tekent, dat wil dus gelijk zeggen… Dat is bij geen enkele club in de wereld, dat een trainer niet betrokken wordt bij een transfer. Daar wordt altijd over gecommuniceerd, maar hij heeft gewoon getekend dat dat met hem niet hoefde.”

Volgens Johan Derksen geeft dat juist aan hoe graag Steijn trainer van Ajax wilde worden. “Hij was zó ontzettend blij dat hij naar Ajax kon dat hij overal genoegen mee heeft genomen. Maar hij heeft meteen zijn eigen ondergang getekend. Onervarenheid en blijdschap”, aldus De Snor, die denkt dat Ajax ‘onder normale omstandigheden nooit voor Steijn gekomen’.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.