AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-huurling zal zijn tijd in Amsterdam niet snel vergeten’

Lorenzo Lucca speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Ajax. Veel kwam de lange spits niet aan spelen toe, maar toch kijkt hij met een goed gevoel terug aan die periode. Dit laat hij weten in een gesprek met het Italiaanse medium Calciomercato.

In de zomer van 2022 nam Ajax Lucca op huurbasis over van Pisa. Hij werd vooral gebruikt als stormram in de slotfase. De Italiaan kwam maar tot veertien duels in de Eredivisie, waarin hij bij drie doelpunten direct betrokken was. Toch is de spits van mening dat zijn tijd bij Ajax een goede zet was voor zijn carriére.

“De ervaring in Nederland heeft mij enorm geholpen”, zegt hij in gesprek met het Italiaanse Calciomercato. “Ajax is een voetbalschool. Het was mijn eerste jaar in het buitenland en het heeft mij op psychologisch vlak veel geholpen, maar ook op individueel niveau. Het is een andere werkwijze dan dat we in Italië hebben.”

Ondertussen speelt Lucca weer in zijn thuisland voor Udinese. De club staat op de zeventiende plaats in de Serie A. Lucca scoorde tot nu toe één keer voor zijn nieuwe club.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.