AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dick Schreuder moet Steijn opvolgen bij Ajax’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos vindt dat als Ajax besluit om niet verder te gaan met Maurice Steijn, ze moeten inzetten op een risicovolle keuze. In zijn ogen spelen de Amsterdammers namelijk te vaak op safe.

“Er zijn genoeg trainers die potentie hebben. Er is een trainer die mij opvalt, die altijd succes heeft en het aanvallende voetbal speelt dat Ajax nodig heeft en dat is Dick Schreuder. Hij heeft z’n naam tegen omdat zijn broer ontslagen is bij Ajax”, vertelt De Mos bij Soccernews.

Hij toont zich succesvol. “Overal waar hij terechtkomt wordt er aanvallend voetbal gespeeld. Hij heeft dat laten zien bij PEC Zwolle en is daar kampioen geworden. Hij is direct gepromoveerd. Nu in het buitenland heeft hij een baan bij CD Castellón, waarmee hij eerste staat.”

“Hij is rustig begonnen bij verschillende amateurclubs. Wat hij aanraakt verandert in goud. Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik het risico aandurven.” Hij stelt echter dat in Nederland men niet van de risico’s is. “Ik heb ooit een keer Roberto de Zerbi aangedragen, dat is nu een grote trainer in de Premier League. In Nederland praten we elkaar allemaal maar na over hoe het zit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.