AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Maurits Hendriks krijgt flinke bonus: ‘Is gewoon geld weggeven’

Sportjournalist Valentijn Driessen snapt helemaal niets van Ajax. Hij vindt het werkelijk onbegrijpelijk dat directielid Maurits Hendriks een bonus heeft gekregen van maar liefst 113.000 euro. In zijn ogen heeft de chief sports officer dit namelijk helemaal niet verdient.

In het jaarverslag van de Amsterdammers was te lezen dat Hendriks 112.813 euro aan bonussen ontving voor een aantal doelen die hij bij Ajax heeft behaald. Het zorgde vanuit meerdere hoeken voor onbegrip. Niet alleen staat Hendriks ter discussie, ook is de paniek achter de schermen behoorlijk groot te noemen.

Dat Ajax er toch voor kiest om Hendriks een dergelijk bedrag uit te keren, vindt Driessen tekenend. “Het is symbolisch voor het huidige Ajax”, zo merkt hij tegenover het eigen medium op. “Het is gewoon geld weggeven.” De functie van chief sports officer was er voor de komst van Hendriks nog niet en werd dan ook in het leven geroepen om hem binnen te halen.

“Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het behouden van de topsportorganisatie Ajax op De Toekomst en voor het vrouwenelftal. De vrouwen zijn kampioen geworden, maar van de topsportorganisatie is heel weinig over gebleven, zo hebben we de laatste maanden kunnen zien. Waarom deze man zo’n bonus geven?”

“Als ik hem was, zou ik ervan afzien en zou ik het gewoon naar de Ajax Foundation sturen, want hij heeft er echt geen recht op. En er zijn ook nog wat andere commissarissen die er nu nog zitten, onder meer Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman, die hebben ook alles toegestaan, net zoals Jan van Halst alles heeft toegestaan en Pier Eringa ook.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.