AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Jan van Halst keert onder dwang niet terug in RvC van Ajax’

Jan van Halst zal niet terugkeren in de Raad van Commissarissen bij Ajax. De bestuursraad van de Amsterdammers heeft hier namelijk een streep doorgezet. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Ajax maakte eerder op de dag bekend dat Michael van Praag en Leo van Wijk officieel worden voorgedragen om zich te voegen in de RvC van de Amsterdammers. In het statement stond ook dat Van Halst het niet meer zuiver vindt opnieuw in de rvc plaats te nemen. Dit is volgens De Telegraaf echter onder dwang gebeurd en niet vrijwillig.

‘Zodra Alex Kroes mag beginnen – uiterlijk 15 maart 2024 – vertrekt Van Halst bij Ajax’, klinkt het. ‘Nadat eerder al voorzitter Pier Eringa onder druk van de bestuursraad opstapte, zullen na Van Halst op termijn ook de andere commissarissen Georgette Schlick, Cees van Oevelen en Annette Mosman plaatsmaken. De kersverse bestuursraad onder leiding van Ernst Boekhorst vindt dat Van Halst en de andere commissarissen tekort zijn geschoten in de controle op Sven Mislintat.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.