AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Alex Kroes kan eerder aan de slag bij Ajax’

Alex Kroes zou eerder aan de slag kunnen bij Ajax dan aanvankelijk werd gesteld. Hier maakte sportmarkerteer Chris Woerts gisteren melding van in het programma ‘Vandaag Inside’.

Door een concurrentiebeding kan Kroes pas in maart 2024 zijn intrede doen bij Ajax als algemeen directeur. De Amsterdammers hebben zich daarbij neergelegd en tot die tijd Jan van Halst aangesteld als interim-directeur. Volgens Woerts kan Kroes echter per direct beginnen bij Ajax. “De raad van commissarissen van AZ heeft een brief gestuurd naar de rvc van Ajax en gezegd: jullie mogen Alex Kroes morgen hebben, maar dan mogen jullie de komende tien jaar geen enkele speler en werknemer van AZ benaderen.”

Ajax gaat niet in op het voorstel van AZ, waar Kroes directeur voetbalontwikkeling is. Kroes gaat begin 2024 op wereldreis en zal daarna beginnen bij Ajax. Johan Derksen reageert verbaasd op de uitspraak van Woerts. “Onrealistisch voorstel, het is een soort chantage. Dat doe je niet, dat stel je niet eens voor.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.