AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dat heeft Maurice Steijn slim gedaan’

Afgelopen zondag trad Maurice Steijn aan met Ajax tegen Feyenoord. En de oefenmeester leek opeens opvallend veel oog te hebben voor de eigen jeugd. De analisten Marciano Vink en Kenneth Perez denken dat hij een statement wilde maken tegenover de nu vertrokken Sven Mislintat.

Zo stond Silvano Vos in de basis en zo viel Anass Salah-Eddine verassend genoeg in de rust in. Een statement van Steijn? “Je zou het bijna denken hè. Hij koos op een gegeven moment voor jeugdspelers”, zo zegt Vink bij ESPN.

Ook Amourricho van Axel Dongen liep warm. Bij Jong Ajax speelde hij pas een halfuur dit seizoen. “Die had eigenlijk te weinig minuten gemaakt om te zeggen: Jij hoort bij het eerste. Van Axel Dongen is een supertalent, maar dat mag ik niet zeggen… Hij is een zeer getalenteerde speler die veel geblesseerd is geweest, maar gewoon nog niet klaar om bij het eerste elftal te zitten. Steijn zegt dat het geen statement was, maar het voelde wel zo.”

Perez vindt het een sluwe actie van Steijn. “Ik vind wel dat hij dat slim gedaan heeft om zo goodwill voor hemzelf te winnen bij de supporters. Hoe je het ook wendt of keert, het is nu een strijd wie mag blijven zitten. Mensen waren echt heel blij met het inbrengen van Vos. Op een gegeven moment stonden er acht jongens uit de Ajax-jeugd op het veld. Als je jezelf moet redden, is dat natuurlijk een slimme zet. Ik denk dat de roep om het vertrek van de rvc en Mislintat groter is dan die om het vertrek van Steijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.