AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax jaagt op speler uit Venezuela’

Ajax zit achter het grootste talent uit het Zuid-Amerikaanse Venezuela aan. Volgens Voetbal International gaat het om David Martínez. Hij is pas 17 jaar oud maar heeft al 38 wedstrijden achter zijn naam staan.

Martínez is een vaste waarde en slaagde erin om in die duels 6 doelpunten te maken. Het bleef in Europa niet geheel onopgemerkt, want naar verluidt hebben meerdere Europese topclubs scouts naar Venezuela gestuurd om hem te beoordelen.

Hoewel de Amsterdammers concurrentie hebben van meerdere partijen, acht het Nederlandse medium dat Ajax een goede kans heeft om Martínez te contracteren. De club moet daarvoor echter nog wel een jaar wachten: pas wanneer hij 18 jaar oud is, zal hij naar verwachting een overstap naar Europa zetten.

Daardoor blijft de vleugelspeler de komende maanden nog onder contract staan bij Monagas SC. Ajax hoopt dat Martínez zich verder zal ontwikkelen en dat hij aankomend seizoen fit bij de spelersgroep kan aansluiten. Zijn club staat momenteel op de tiende plaats in de competitie, terwijl deze vorig seizoen nog als derde eindigde.

Ervaring als jeugdinternational Venezuela
Niet alleen in zijn thuisland heeft Martínez ervaring, ook als jeugdinternational speelde hij de nodige wedstrijden. De voetballer was op het South American U-17 Championship actief als aanvoerder en werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. Bovendien speelde hij de nodige wedstrijden voor Venezuela Onder 20.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.