AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Erg louche, dit betekent zijn einde bij Ajax’

Analist Johan Derksen denkt dat de dagen zijn geteld voor Sven Mislintat bij Ajax. Eerder deze week kwamen berichten naar buiten dat hij een speler zou hebben gehaald via een zaakwaarnemer die aandelen heeft in het bedrijf van de Duitser. En dit is tegen de reglementen in van een beursgenoteerd bedrijf.

“Wat ik nu gelezen heb, betekent het einde van hem bij een beursgenoteerd bedrijf als Ajax”, reageert Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. “Ajax is verplicht om een onderzoek in te stellen. En als hij een speler koopt met een zaakwaarnemer van de tegenpartij die aandelen in zijn bedrijf heeft, dat is louche. Dat kan niet.”

De voormalig hoofdredacteur van VI geeft aan dat het handelen via zaakwaarnemers van alledag is binnen de voetballerij. Desondanks vindt hij het op zijn zachtst gezegd bepaald niet handig van Mislintat. “Hij heeft zich niet verdiept in de reglementen van een beursgenoteerd bedrijf. Je moet het niet willen, het blijft louche”, aldus Derksen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.