AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax komt met statement naar buiten over Sven Mislintat’

Ajax is vandaag naar buiten getreden met een statement over technisch directeur Sven Mislintat. Er loopt momenteel een onderzoek naar hem omdat hij een speler aantrok via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privébedrijf van de Duitse beleidsbepaler. Hij ligt momenteel zwaar onder vuur bij de Amsterdammers.

“AFC Ajax NV was voor de aanstelling van directeur voetbalzaken Sven Mislintat door hem geïnformeerd over zijn aandeelhouderschap in Matchmetrics GmbH. Hierover zijn destijds contractuele afspraken gemaakt tussen de club en Mislintat”, zo meldt Ajax woensdag.

De club gaat verder: “De clubleiding kreeg vragen over een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH, een adviesbureau voor professionele sporters, in Matchmetrics zou hebben verkregen. Ajax was hiervan niet op de hoogte. Aangezien deze zomer een door Ajax aangetrokken speler is bijgestaan door AKA Global, is de club dit nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs.”

“Ook zal een onafhankelijk extern onderzoek worden uitgevoerd door een forensisch accountant. Sven Mislintat heeft verklaard volledige medewerking te verlenen, waaronder het delen van alle relevante documentatie”, aldus de Amsterdammers.

De transfer schuurt met regels waar de Amsterdamse club zich als beursgenoteerd bedrijf aan moet houden. Het zou gaan om een aandelentransactie in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH, een commercieel datasysteem voor het scouten van voetballers. Op 26 juni krijgt een Duits zaakwaarnemerskantoor ook aandelen in Matchmetrics. Zaakwaarnemerskantoor AKA Global krijgt belangen in de onderneming van Mislintat.

Het voetbalagentschap, gerund door Arthur Beck en Kerim Cerit, ziet een lening van 161.000 euro omgezet worden in 3 procent van de aandelen. Daarmee worden zij directe zakelijke relaties met Mislintat. Bij de transfer van linksback Borna Sosa, in de laatste uren van de transferwindow, konden Beck en Mislintat elkaar de hand schudden.

De Telegraaf wist later nog te melden dat Mislintat Sosa met klem zou hebben geadviseerd om van zaakwaarnemer te veranderen. Sosa koos voor Arthur Beck als belangenbehartiger en laat Beck nu net aandelen hebben in het bedrijf van Mislintat. Alleen met Beck als zaakwaarnemer zou Sosa de transfer van VfB Stuttgart naar Ajax hebben kunnen maken, zo schrijft de krant.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.