AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dat kan Ajax een ongelofelijk som geld gaan kosten’

Journalist Arne Vermeulen vindt het raar dat de contracten die Sven Mislintat bij Ajax uitdeelt van zo een lange duur zijn. In het programma Studio Voetbal van afgelopen zondag werd hier uitvoerig over gesproken.

“Van de elf spelers die hij gekocht heeft, krijgen er tien een vijfjarig contract, tot de zomer van 2028”, begint Vermeulen vertelt hij bij Studio Voetbal. “Alleen Branco van den Boomen niet (contract tot medio 2027, red.). Dan zeggen sommige mensen dat het begroting-technisch handig is, want dan kan je de betaalde bedragen over vijf jaar uitsmeren. Maar stel nou dat Mislintat over een paar maanden weg is. Ik sluit het niet uit.”

“Het kan zijn dat er dan heel veel van de door hem gehaalde spelers tegen blijken te vallen”, zegt Vermeulen, die onzeker is over de situatie in Amsterdam. “Dan komt er straks een nieuwe technisch directeur en een nieuwe leiding binnen de club. Dan zit je met allemaal spelers met vijfjarige contracten, waar je vanaf wil. Dat kan je nog een ongelofelijk bedrag gaan kosten.”

Ibrahim Afellay denkt aan de jeugdspelers van Ajax. “Je gaat je ook afvragen hoe slecht de jeugdspelers van Ajax wel niet zijn, als dit je aankopen zijn. En het zijn ook geen aankopen die je voor een of twee miljoen hebt gehaald, het gaat om serieuze bedragen die ze hebben uitgegeven.”

Vermeulen ziet weinig kansen voor de jeugd. “Ze hebben de weg voor de jeugdspelers volledig afgesneden. Wat Ajax onder Overmars deed, was kijken naar wat ze in huis hadden en zich vervolgens versterken met een aantal hele goede spelers. Als je nu talent bent bij Ajax en je ziet dat de technisch directeur elf spelers haalt waarvan je je nog moet afvragen hoe goed ze zijn… Dan denk je toch: ‘Wat doe ik eigenlijk bij deze club? Ik kan veel beter ergens anders heen gaan.'”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.