AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Zal er alles aan doen om bij Ajax te gaan slagen’

Ajax nam deze zomer Benjamin Tahirovic over van AS Roma. De Amsterdammers maakte een transfersom van 8,5 miljoen euro over voor de middenvelder. Zelf heeft hij nog geen moment spijt gehad van zijn keuze.

Inmiddels is Tahirovic een gedisciplineerde prof, maar dat was lang niet altijd zo. “Zo kon ik anderen irriteren met mijn grapjes. Het jeugdvoetbal draaide voor mij om plezier maken met mijn vrienden”, onthult hij aan Ajax Life. Dat veranderde toen hij ouder werd. “Je krijgt uiteindelijk maar één kans. Ik kon me geen leven voorstellen waarin ik geen prof zou worden. Dus toen dat dichterbij kwam, moest ik volwassen worden.”

De stap van Rome naar Amsterdam was een weloverwogen besluit. “Over Ajax twijfelde ik geen moment”, vertelt de Bosniër. “Dit is een grote club, met grote spelers. Zlatan Ibrahimović, maar ook Wesley Sneijder, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en ga zo maar door. En dan met Johan Cruijff als vader.”

“Ik ben trots dat ik voor Ajax mag spelen, voel me bevoorrecht”, vervolgt Tahirovic. “Ik zal er alles aan doen om hier te slagen, om prijzen te winnen met mijn teamgenoten. Voor de club en voor de fans.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.