AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Mislintat laat de Amsterdamse scouts links liggen’

Volgens het Algemeen Dagblad ligt technisch directeur Sven Mislintat volledig in de clinch met de scoutingsafdeling van Ajax. In zijn ogen zou er amateuristisch worden gewerkt.

Hij zou intern meerdere keren zijn verbazing hebben uitgesproken over de ‘amateuristische samenwerking’ binnen de scouting van Ajax. Mede daarom stelde hij Kelvin de Lang van Manchester City aan als nieuwe hoofdscout. Scouts als Michel Doesburg, die lang werkte onder de vertrokken Henk Veldmate, hebben nauwelijks nog contact met Mislintat over sommige transfers. Communicatie of overleg is er nog maar met een gedeelte van het scoutingsteam.

Een andere reden dat Mislintat regelmatig transfers stilhoudt voor zijn scoutingsteam, is het lekken naar de media. Bij bijvoorbeeld de deals rond Benjamin Tahirovic en Carlos Forbs zorgde de Duitser ervoor dat maar een paar collega’s van deze transfers af wisten. Dit wierp wel zijn vruchten af, aangezien er niets van deze deals uitlekte. Door die aanpak is Mislintat wel ‘gebrouilleerd’ met sommige scouts en voelen ze zich gepasseerd door de technisch directeur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.